Καταπληκτική ιστορία του λογότυπου του Minecraft και πώς εξελίχθηκε

Καταπληκτική ιστορία του λογότυπου του Minecraft και πώς εξελίχθηκε

Mai 19, 2023 0 Von admin

Το Minecraft υπάρχει τα τελευταία 11 χρόνια και εξακολουθεί να είναι ισχυρό, αυτό το άρθρο θα μιλήσει για το Ιστορικό λογότυπου Minecraft και πώς εξελίχθηκε.

Το πρώτο λογότυπο για το Minecraft δημιουργήθηκε από τον Hayden Scott-Baron το 2009, ήταν μια τολμηρή sans-serif επιγραφή με άλματα γράμματα, κολλημένα μεταξύ τους.

Τα ογκώδη σώματα των γραμμάτων παρουσίαζαν ένα φωτεινό μπλε και πράσινο σχέδιο, όπου το μπλε ήταν ο ουρανός και το πράσινο – η γη. αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε πραγματικά από την ίδια τη μάρκα και άλλαξε με τα χρόνια.

Το λογότυπο Minecraft που γνωρίζουμε σήμερα δημιουργήθηκε από τον Markus Persson το 2011 και θεωρείται το πιο γνωστό από όλα τα λογότυπα.

Η έννοια του λογότυπου Minecraft

Αν και το λογότυπο του πολύ δημοφιλούς πλέον βιντεοπαιχνιδιού sandbox RPG Minecraft έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια.

Το βασικό «δομικό υλικό» του – το λιθόστρωτο – έχει χρησιμοποιηθεί σε κάθε έκδοση, συμβολίζοντας ότι όσες αλλαγές και αν έχει το παιχνίδι με τα χρόνια ο πυρήνας του δεν θα αλλάξει ποτέ, δηλαδή η απάντηση στην ερώτηση „Τι είναι το Minecraft“ όπως μπορεί ήδη know Το Minecraft είναι ένα από τα πιο δημοφιλή διαδικτυακά παιχνίδια sandbox RPG που δημιουργήθηκε το 2011.

Το Minecraft επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν τους δικούς τους κόσμους και σενάρια και μπορούν να παιχτούν είτε μόνοι είτε σε ομάδες, μέσω τοπικού δικτύου. Είναι αρκετά αστείο, μερικά πακέτα πόρων και mods σας επιτρέπουν να αλλάξετε το λογότυπο.

Ιστορικό λογότυπου Minecraft και πώς εξελίχθηκε - 2

Ιστορία και εξέλιξη του λογότυπου Minecraft

Το πρωτότυπο Minecraft Το λογότυπο περιείχε ένα ασπρόμαυρο „Creeper“ με τη γραμματοσειρά Minecraft κάτω από αυτό. Αυτό το λογότυπο εξακολουθεί να εμφανίζεται στα εμπορεύματα του Minecraft σήμερα, ωστόσο, η επίσημη μάρκα Minecraft έχει αλλάξει το λογότυπο αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ιστορίας της για να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στο παιχνίδι Minecraft.

Το δεύτερο λογότυπο Minecraft, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από το 2011 έως το 2014, παρουσίαζε έναν πολύχρωμο χαρακτήρα Minecraft με pixel με την ίδια γραμματοσειρά Minecraft στο κάτω μέρος. Αυτή η έκδοση του λογότυπου Minecraft κέρδισε πολύ μεγαλύτερη προσοχή και αναγνώριση καθώς είχε κάποιες λεπτές αλλαγές για να φαίνεται πιο μοντέρνο και εντυπωσιακό.

Ιστορικό λογότυπου Minecraft και πώς εξελίχθηκε - 3

Το 2014, το Minecraft άλλαξε το λογότυπό του σε μια πιο απλοποιημένη έκδοση του προηγούμενου σχεδίου. Ο χαρακτήρας του Minecraft ήταν πλέον μια αφηρημένη έκδοση, με μόνο δύο χρώματα και η γραμματοσειρά Minecraft στο κάτω μέρος παρέμεινε αμετάβλητη.

Το 2017, το Minecraft επανασχεδίασε πλήρως το λογότυπό του για να αντικατοπτρίζει περαιτέρω το μεταβαλλόμενο τοπίο του. Αυτό το νέο λογότυπο Minecraft παρουσίαζε έναν τρισδιάστατο χαρακτήρα Minecraft σε ζωηρά χρώματα με μια γραμματοσειρά Minecraft κάτω από αυτό. Αυτό το λογότυπο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από το Minecraft σήμερα και θεωρείται το πιο αναγνωρίσιμο λογότυπο Minecraft που δημιουργήθηκε ποτέ.

Ιστορικό λογότυπου Minecraft και πώς εξελίχθηκε - 4

Τι αντιπροσωπεύει το λογότυπο του Minecraft

Το λογότυπο του Minecraft όχι μόνο αντικατοπτρίζει την εξέλιξη του Minecraft με τα χρόνια, αλλά και πόσο έχει αυξηθεί η δημοτικότητά του.

Από ένα μικρό ανεξάρτητο παιχνίδι το 2009 σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φαινόμενα στον κόσμο το 2017, το Minecraft έχει προχωρήσει πολύ – και το λογότυπό του ήταν εκεί για να τεκμηριώσει το ταξίδι. Η ιστορία του λογότυπου του Minecraft αποτελεί απόδειξη της ολοένα αυξανόμενης δημοτικότητας και αναγνώρισής του.

Το Minecraft μπορεί να άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά το αγαπημένο του λογότυπο παρέμεινε το ίδιο. Οι θαυμαστές του Minecraft μπορούν να παρηγορηθούν γνωρίζοντας ότι ανεξάρτητα από το πόσο αλλάζει το Minecraft, η βασική του ταυτότητα παραμένει άθικτη – χάρη στο εμβληματικό λογότυπο του.

Πόσο εικονικό είναι το λογότυπο του Minecraft

Ο Σουηδικής καταγωγής Mojang είναι ένας πολύ γνωστός πάροχος λογισμικού παιχνιδιών. Ο Jonas Mrtensson είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης και η έδρα της βρίσκεται στη Στοκχόλμη.

Επί του παρόντος, η εταιρεία είναι τμήμα των αξιοσέβαστων παιχνιδιών Xbox της Microsoft στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός από την εξαιρετική ηγεσία της, η Mojang είναι γνωστή για τη δημιουργία του βιντεοπαιχνιδιού Minecraft. Νέες, συναρπαστικές εκδόσεις δημιουργούνται συνεχώς ως αποτέλεσμα αυτής της βελτίωσης.

Αυτό σημαίνει ότι τα διακριτικά ή το σύμβολο του Minecraft θα θυμούνται σε όλη τη δοκιμασία του χρόνου σχεδόν όπως άλλα κλασικά βιντεοπαιχνίδια.