Πώς να πουλάτε στο Facebook Marketplace

Πώς να πουλάτε στο Facebook Marketplace

Februar 1, 2022 0 Von admin

Η πώληση στο Facebook Marketplace δεν είναι απλώς εύκολη, είναι και φθηνή. Συγκεντρώσαμε την εμπειρία μας για να συγκεντρώσουμε τον οριστικό οδηγό για να κερδίσετε τα περισσότερα χρήματα από τις πωλήσεις σας.

Στην αγορά για κάτι νέο ή θέλετε να αλλάξετε κάτι που ήδη κατέχετε; Το Facebook Marketplace είναι το μέρος που πρέπει να πάτε. Όχι μόνο μπορείτε να απαριθμήσετε πράγματα προς πώληση, μπορείτε επίσης να αγοράσετε πράγματα και η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη.

Επομένως, αν θέλετε να εμπλακείτε, αλλά έχετε τόσο καυτές ερωτήσεις όπως „πώς λειτουργεί το Facebook Marketplace;“ ή „χρεώνει τέλη το Facebook Marketplace;“, είστε στο σωστό μέρος!

Έχουμε απαντήσεις για όλα, καθώς και τις καλύτερες συμβουλές για να πουλήσετε στο Facebook Marketplace και να λάβετε την καλύτερη δυνατή τιμή για το προϊόν σας.

 • Πώς να δημοσιεύσετε στο Facebook Marketplace

  άνθρωπος-κρατά-τηλέφωνο-facebook-on-screen-plant-laptop-in-background

  Πίστωση: Chinnapong – Shutterstock

  Για να δημοσιεύσετε το αντικείμενό σας στο Facebook Marketplace, κατευθυνθείτε στην ενότητα „Marketplace“ του Facebook και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή „Δημιουργία νέας καταχώρισης“.

  Αφού επιλέξετε τον τύπο της καταχώρισής σας, είστε έτοιμοι να καταχωρίσετε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες. Θα χρειαστείτε έναν τίτλο για το προϊόν σας και μια τιμή που θα θέλατε για αυτό, καθώς και να αναφέρετε την κατάστασή του και να παρέχετε μια περιγραφή. Αυτό θα περιλαμβάνει το πλήρες όνομα και τις προδιαγραφές του προϊόντος, καθώς και το χρώμα και οποιεσδήποτε άλλες σχετικές λεπτομέρειες.

  Για μια επιτυχημένη πώληση, βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός πιθανού αγοραστή και βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει όλες τις πληροφορίες εσείς θα ήθελα αν αγοράζατε από ένα κατάστημα λιανικής στο διαδίκτυο. Αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας θα κάνει τους αγοραστές να ενδιαφέρονται περισσότερο από ό,τι αν αναφέρατε απλώς το όνομα και την κατάσταση του προϊόντος.

  Αφού περάσετε από παζάρια, φροντίστε να κλείσετε τη συμφωνία σας με τον αγοραστή στο Facebook Messenger για να βεβαιωθείτε ότι έχετε καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με την τιμή του αντικειμένου και το πού θα συναντηθείτε.

  Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις πωλήσεις, μπορείτε επίσης να εγγραφείτε Ομάδες πωλήσεων στο Facebook για την περιοχή σας, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολο να βρείτε το κατάλληλο άτομο για το αντικείμενο σας.

 • Το Facebook Marketplace χρεώνει τέλη;

  Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Facebook Marketplace είναι ότι είναι ως επί το πλείστον δωρεάν χρησιμοποιώ. Δεν υπάρχουν χρεώσεις καταχώρισης και, στις περισσότερες περιπτώσεις, το Facebook δεν θα μειώσει την πώλησή σας.

  Ωστόσο, από τον Ιανουάριο του 2022, υπάρχει πλέον μία εξαίρεση σε αυτό. Εάν επιλέξετε να στείλετε αντικείμενα απευθείας μέσω ταχυδρομείου μέσω του Facebook Marketplace, αντί να ανταλλάξετε τα προϊόντα αυτοπροσώπως, θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος 2%.

  Αυτό υπολογίζεται ως ποσοστό του συνολικού κόστους του αντικειμένου συν τα ταχυδρομικά τέλη. Έτσι, αν πουλούσατε κάτι για 10 £ και το κόστος παράδοσης 2 £, θα πληρώνατε το 2% των 12 £ (24 π.χ.). Και σημειώστε ότι αυτός ο κανόνας εξακολουθεί να ισχύει ανεξάρτητα από το αν πληρώνετε πραγματικά εσείς ή ο πελάτης για την παράδοση.

  Το Facebook λέει ότι η εισαγωγή αυτής της χρέωσης θα διασφαλίσει ότι οι πωλητές μπορούν να προσεγγίσουν περισσότερους πιθανούς αγοραστές και θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της υποστήριξης πελατών και της προστασίας των αγορών. Αλλά αν προτιμάτε να μην πληρώσετε, μπορείτε και πάλι να αποφύγετε τη χρέωση χρησιμοποιώντας την επιλογή μόνο συλλογής κατά την πώληση.

 • Κανόνες Facebook Marketplace

  νεαρός άνδρας κοιτάζοντας την οθόνη φορητού υπολογιστή κάθισε σε καρέκλα δίπλα στο γραφείο

  Πίστωση: Jacob Lund – Shutterstock

  Όπως συμβαίνει με κάθε ιστότοπο σαν αυτόν, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Δείτε τι δεν μπορεί να πωληθεί στο Facebook Marketplace, καθώς και άλλοι κανόνες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Δεν μπορείτε να πουλάτε πράγματα που δεν είναι «πραγματικά αντικείμενα» (φυσικά προϊόντα). Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να καταχωρίσετε εργασίες, για παράδειγμα.
  • Επίσης, δεν μπορείτε να καταχωρίσετε υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα.
  • Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφία ταιριάζει με τον τίτλο και την περιγραφή αυτού του αντικειμένου, διαφορετικά η καταχώρισή σας μπορεί να αφαιρεθεί.
  • Δεν μπορείτε να πουλάτε ζώα στο Facebook Marketplace (ή να καταχωρίσετε κανένα προς υιοθεσία).
  • Δεν επιτρέπονται καταχωρίσεις σχετικά με είδη που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη. Επομένως, μην αναφέρετε το κιτ πρώτων βοηθειών σας ή τυχόν επιπλέον πακέτα παρακεταμόλης.
  • Οι καταχωρίσεις που περιέχουν φωτογραφίες πριν και μετά (όπως φυσική κατάσταση/απώλεια βάρους) θα αφαιρεθούν επίσης από το Facebook Marketplace.
 • Τραβήξτε καλές φωτογραφίες των προϊόντων σας

  Το να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλές φωτογραφίες στην καταχώρισή σας είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για να μπορείτε να πουλήσετε γρήγορα και σε υψηλότερη τιμή.

  Πρώτα απ ‚όλα, εάν το τηλέφωνό σας έχει καλή κάμερα, προτείνουμε να τη χρησιμοποιήσετε.

  Αλλά δεν είναι μόνο η ποιότητα – η ποσότητα είναι εξίσου σημαντική. Όσον αφορά το Facebook Marketplace, είναι πολύ σημαντικό ότι όσο περισσότερες φωτογραφίες, τόσο το καλύτερο. Προσπαθήστε να τραβήξετε το προϊόν σας από πολλές γωνίες, ώστε ο αγοραστής να μπορεί να δει ακριβώς τι παίρνει εάν επιλέξει να το αγοράσει.

  Φυσικός φωτισμός φαίνεται υπέροχο επίσης. Διαπιστώσαμε ότι η τοποθέτηση του προϊόντος στο φως από ένα κοντινό παράθυρο λειτουργεί και θα μπορούσατε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα σκηνικό με άλλα προϊόντα που δείχνουν το κομμάτι σε μια πραγματική κατάσταση.

  Για παράδειγμα, όταν προσπαθούσαμε να πουλήσουμε ένα βάζο, βάλαμε μερικά αποξηραμένα λουλούδια σε αυτό και τοποθετήσαμε μερικές γλάστρες με φυτά και διακοσμητικά κοντά, διατηρώντας ταυτόχρονα την εστίαση στο κύριο αντικείμενο.

  Τέλος, διαπιστώσαμε ότι μπορεί να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία στη συνέχεια για να της δώσετε τις τελευταίες πινελιές. Δεν λέμε ότι πρέπει να βάλετε ένα φίλτρο Snapchat, αλλά να παίξετε με πράγματα όπως η φωτεινότητα της εικόνας.

  Τα περισσότερα smartphone θα πρέπει να διαθέτουν μια δυνατότητα για αυτό στην εφαρμογή φωτογραφιών σας, αλλά, αν όχι, δοκιμάστε να κατεβάσετε μια δωρεάν εφαρμογή από το κατάστημα εφαρμογών σας για βοήθεια. Ή, ανεβάστε τις φωτογραφίες σας στον υπολογιστή σας και χρησιμοποιήστε ένα από αυτά τα κομμάτια δωρεάν λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών.

 • Ερευνήστε σε ποια τιμή να πουλήσετε

  κυρία που κρατά ένα νόμισμα λιβρών που βάζει σε ένα πορτοφόλι

  Credit: Yulia Grigoryeva – Shutterstock

  Εάν θέλετε να αποκτήσετε την καλύτερη δυνατή τιμή για το προϊόν σας, κάντε λίγη έρευνα εκ των προτέρων.

  Το πρώτο πράγμα που θα προτείναμε είναι να ψάξετε πόσο πουλάει το προϊόν για ολοκαίνουργιο και, στη συνέχεια, να συγκρίνετε αυτήν την τιμή με την κατάσταση του αντικειμένου σας. Αξίζει να σκεφτείτε πόσο εσείς θα το πλήρωνε διαδικτυακά.

  Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά σε τι πωλούν άλλα άτομα αυτό το προϊόν στο διαδίκτυο, τόσο στο eBay όσο και στο Facebook Marketplace. Αυτό θα σας δώσει μια καλή ιδέα για το είδος της τιμής που θα πρέπει να χρεώνετε για το προϊόν σας.

 • Καταχωρίστε το προϊόν σας σε υψηλότερη τιμή

  Θα συνιστούσαμε πάντα να καταχωρείτε το προϊόν σας σε μια ελαφρώς υψηλότερη τιμή από ό,τι στην πραγματικότητα είστε διατεθειμένοι να πουλήσετε, απλώς για να δώσετε στον εαυτό σας λίγο χώρο.

  Για παράδειγμα, αν θέλετε 15 £ για το προϊόν σας, δοκιμάστε να το καταχωρήσετε με 20 £. Με αυτόν τον τρόπο, αν κάποιος το αγοράσει όντως για 20 £, τότε υπέροχο – έχετε κερδίσει περισσότερα χρήματα! Όμως, στην πιθανή περίπτωση που ο αγοραστής προσπαθήσει να παζαρέψει, μπορείτε να λάβετε το ποσό που έχετε πράγματι καταζητούμενος.

  Σύμφωνα με την εμπειρία μας, η προσφορά γίνεται γενικά σε προσαυξήσεις των 5 £ – επομένως, για να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο παράδειγμα, αν έχετε καταχωρίσει το προϊόν σας για 20 £, μπορεί να μπουν κατευθείαν και να σας προσφέρουν τα 15 £ που θέλατε κρυφά.

  Αυτή είναι μια κερδοφόρα κατάσταση, καθώς θα λάβετε τα χρήματα που πραγματικά ελπίζατε, ΚΑΙ ο αγοραστής αισθάνεται σαν να έχει παζαρέψει για μια συμφωνία.

 • Δεν είναι τοπικό; Στείλτε τα προϊόντα σας ταχυδρομικώς

  κυρία που συσκευάζει το δέμα με το σημειωματάριο και το ψαλίδι ταινίας

  Πίστωση: insta_photos – Shutterstock

  Το Facebook Marketplace έχει κάνει το όνομά του ως ένα μέρος για να αγοράσετε και να πουλάτε αντικείμενα στην περιοχή σας. Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένοι αγοραστές θα σας ρωτήσουν εάν μπορείτε να το δημοσιεύσετε σε αυτούς, εάν δεν μπορούν να έρθουν σε εσάς. Ανάλογα με το πώς θέλετε να το παίξετε, μπορείτε να πείτε ναι.

  Αν το κάνεις, εσύ πρέπει να πληρώσει πριν την αποστολή. Συνιστούμε είτε να δώσετε τα στοιχεία του PayPal ή τα τραπεζικά σας στοιχεία για μεταφορά. Αυτό είναι ξεχωριστό από το σύστημα παράδοσης του Facebook Marketplace και είναι αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.

  Λάβετε υπόψη ότι η ανταλλαγή με μετρητά, αυτοπροσώπως, είναι συνήθως πολύ πιο ασφαλής, καθώς θα ξέρετε πραγματικά αν έχετε πληρωθεί ή όχι. Οι απατεώνες στέλνουν συχνά ψεύτικα email PayPal που „επιβεβαιώνουν“ ότι ο λογαριασμός σας έχει λάβει τα χρήματα και στη συνέχεια θα σας ζητήσει να στείλετε το αντικείμενο το συντομότερο δυνατό. Μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν πληρώσει, μπορεί να έχετε ήδη στείλει το αντικείμενο.

  Στη συνέχεια, εξαρτάται από εσάς εάν χρεώνετε τα ταχυδρομικά τέλη – αλλά γενικά, οι αγοραστές είναι προετοιμασμένοι για αυτό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον ιστότοπο Royal Mail για τιμές επιστολών και δεμάτων ώστε να μπορείτε να χρεώσετε με ακρίβεια τον πωλητή.

  Η διαδικτυακή πώληση συνεπάγεται τους κινδύνους της, ειδικά εάν ο αγοραστής δεν λάβει το προϊόν (ή ισχυρίζεται ότι δεν το παραλαμβάνει!). Η καλύτερη πρακτική εδώ είναι να λαμβάνετε απόδειξη ταχυδρομικών τελών όταν στέλνετε το δέμα – με αυτόν τον τρόπο, εάν έχετε προβλήματα με την παράδοση ή πρέπει να παρακολουθήσετε το αντικείμενο, θα μπορείτε.

  Επιπλέον, εάν η Royal Mail χάσει το αντικείμενο σας σε μια τυπική υπηρεσία, μπορεί να το κάνετε διεκδικήστε έως και 20 £ για αυτό (με τυπική παράδοση).

 • Πάρτε έναν φίλο για ασφάλεια

  Η συνάντηση με έναν τοπικό αγοραστή μπορεί συχνά να είναι μια τρομακτική εμπειρία, καθώς ποτέ δεν ξέρεις πραγματικά ποιος βρίσκεται στην άλλη άκρη ενός προφίλ στο Facebook.

  Για ασφάλεια, προσπαθήστε να κάνετε τον τόπο συνάντησης δημόσιο και, ιδανικά, μακριά από το μέρος που ζείτε. Πάρτε μαζί έναν φίλο για επιπλέον ασφάλεια και φροντίστε να σας δώσει το σωστό ποσό μετρητών (αν δεν σας έχει ήδη μεταφέρει τα χρήματα εκ των προτέρων).

  Στο δρόμο της επιστροφής σας στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον σας είναι ασφαλές! Δεν είμαστε εδώ για να σας τρομάξουμε και ελπίζουμε ότι η όλη εμπειρία κυλήσει ομαλά, αλλά εξακολουθεί να αξίζει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να διασφαλίσετε ότι η συναλλαγή είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής, σε ανοιχτό χώρο.

  Το Facebook Marketplace θα μπορούσε να είναι το ιδανικό μέρος για να βγάλετε κέρδος από τα σπιτικά προϊόντα σας – ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε και να πουλήσετε.
 • Συγκρίνετε το Facebook Marketplace με άλλους ιστότοπους πωλήσεων

  τηλέφωνο με αγορά facebook και καρτέλες με την ένδειξη «αγορά και πώληση».

  Πίστωση: Air Elegant – Shutterstock

  Εάν το Facebook Marketplace δεν σας ταιριάζει αρκετά, υπάρχουν πολλοί άλλοι ιστότοποι πωλήσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο.

  Απλώς σημειώστε ότι εάν αποφασίσετε να πουλήσετε στο eBay, επισυνάπτονται ορισμένες χρεώσεις. Έτσι, παρόλο που το προϊόν σας μπορεί να πουληθεί λίγο περισσότερο στο eBay, θα χρειαστεί να υπολογίσετε την αμοιβή του πωλητή και τα ταχυδρομικά τέλη (και την ταλαιπωρία να το μεταφέρετε στο Ταχυδρομείο) – στο τέλος του, μπορείτε μόνο να κάνετε λίγα λιντ.

  Τούτου λεχθέντος, διαπιστώσαμε ότι το eBay μερικές φορές πραγματοποιεί προσφορές που προσφέρουν αμοιβές πωλητών 1 £ ή ακόμα και εντελώς δωρεάν καταχωρίσεις. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε στον λογαριασμό σας, αλλά, συνήθως, το eBay θα το προωθήσει σε ένα banner στην αρχική του σελίδα. Ή, απλώς προσέχετε την ενότητα Προσφορές για φοιτητές του ιστότοπού μας, καθώς τείνουμε να παρέχουμε αυτές τις προσφορές!

  Αν θέλετε να πουλάτε τα παλιά σας CD και DVD, μπορεί να είναι ευκολότερο να τα πουλήσετε σε έναν ιστότοπο όπως το MusicMagpie. Πιθανότατα δεν θα έχετε τόση επιστροφή, αλλά θα κόψετε όλη την ταλαιπωρία – ανατρέξτε στον οδηγό μας για την πώληση CD, DVD και παιχνιδιών στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες.

  Τέλος, αν θέλετε να πουλήσετε χειροποίητα αντικείμενα, ίσως είναι καλύτερα να τα πουλήσετε στο Etsy.

 • Δωρεά στο Freecycle

  Εάν το προϊόν σας έχει καταχωριστεί στο Facebook Marketplace (ή σε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο) και δεν πωλείται όσο γρήγορα θα θέλατε, σκεφτείτε να το δωρίσετε στο Freecycle.

  Το Freecycle είναι ένας ιστότοπος όπου ο καθένας μπορεί να απαριθμήσει όποιο αντικείμενο θέλει να έχει εξαφανιστεί γρήγορα και θα λαμβάνετε μηνύματα από κοντινά άτομα που μπορούν να έρθουν και να το βγάλουν από τα χέρια σας δωρεάν. Καλύτερα από το να πηγαίνεις σε χώρο υγειονομικής ταφής, αυτό είναι σίγουρο!