Τα πιο αποτελεσματικά σπιτικά παυσίπονα που πρέπει να γνωρίζετε

Τα πιο αποτελεσματικά σπιτικά παυσίπονα που πρέπει να γνωρίζετε

Oktober 5, 2022 0 Von admin

Είναι συχνά αρκετά δελεαστικό να πας για ένα χάπι κάθε φορά που έχεις οποιονδήποτε πόνο, είτε πρόκειται για οσφυαλγία, πονόδοντο ή οποιονδήποτε άλλο πόνο στο σώμα σου. Αλλά το πρόβλημα με το να βασίζεσαι σε χάπια OTC είναι ότι έρχονται με αρκετές παρενέργειες. Ευτυχώς, υπάρχουν σπιτικά παυσίπονα που μπορείτε να αξιοποιήσετε και να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τακτικά φάρμακα OTC.

Υπάρχουν πολλά βότανα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη φλεγμονή, καθώς και σε άλλες ιατρικές παθήσεις. Αυτές οι φυσικές επιλογές είναι πολύ πιο ασφαλείς από τα παρασκευασμένα χάπια και, ακόμη περισσότερο, είναι άμεσα διαθέσιμες. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα επισημάνω μερικά από τα πιο αποτελεσματικά σπιτικά παυσίπονα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς να επισκεφτείτε μια μονάδα υγείας.

Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά σπιτικά παυσίπονα

1. Κουρκουμάς

Πιθανότατα έχετε ακούσει για το κάρυ και έχετε επίσης απολαύσει την απολαυστική γεύση που συνοδεύει. Αλλά ίσως δεν ξέρετε ότι ο κουρκουμάς πάει πολύ. Για παράδειγμα, ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία του σώματός σας από επικίνδυνα μόρια που μπορούν να βλάψουν σοβαρά τα κύτταρα και τους ιστούς σας. Ακόμη περισσότερο, ο κουρκουμάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων καταστάσεων όπως έλκη, στομαχικές διαταραχές, καρκίνο, δυσπεψία και άλλα.

2. Γαρύφαλλο

Το γαρίφαλο μπορεί να ωραιοποιήσει το στιφάδο σας, ειδικά για λιχουδιές με κρέας και ρύζι και άλλα φαγητά. Όταν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο, το γαρίφαλο μπορεί να βρεθεί σε σκόνη, λάδι ή μορφή κάψουλας.

Και όπως και άλλα φυτικά φάρμακα, το γαρίφαλο παίζει ουσιαστικό ρόλο στην ανακούφιση της ναυτίας και του κρυολογήματος. Επιπλέον, το γαρίφαλο μπορεί να είναι ευεργετικό για την ανακούφιση από πονοκεφάλους, πονόδοντους, φλεγμονήμεταξύ άλλων προϋποθέσεων.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πάρει γαρίφαλο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το φυτικό φάρμακο μπορεί να μην πάει καλά με άτομα που λαμβάνουν διάφορα φάρμακα. Για παράδειγμα, τα άτομα που υποβάλλονται σε φαρμακευτική αγωγή για την αραίωση του αίματος θα πρέπει να αποφεύγουν το γαρύφαλλο, εκτός εάν σας το συμβουλέψουν οι γιατροί σας.

3. Ζέστη και πάγος

Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πιο κοινά σπιτικά παυσίπονα, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το παίρνουν σωστά όταν πρέπει να χρησιμοποιούν πάγο και θερμότητα. Σίγουρα, μπορείτε να εφαρμόσετε θερμότητα και πάγο για να ανακουφίσετε τον πόνο στην περιοχή που νιώθετε τον πόνο, αλλά πώς πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

Μπορείτε να εφαρμόσετε πάγο για να ελαχιστοποιήσετε τη φλεγμονή και το πρήξιμο αμέσως μετά την καταπόνηση του συνδέσμου ή του μυός σας. Μόλις σταματήσει το πρήξιμο, πρέπει να υποβάλετε την περιοχή σε θερμότητα για να μειώσετε την ακαμψία.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πάγο στο κεφάλι σας για να σας ανακουφίσει από τον πονοκέφαλο. Τα άτομα με αρθρίτιδα θα μπορούσαν επίσης να βρουν χρήσιμη την υγρή ζέστη. Είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας όταν τραυματιστείτε για το εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θερμότητα ή πάγο.

4. Τζίντζερ

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Journal Arthritis, το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που είναι πιο αποτελεσματικές από την ιβουπροφαίνη που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του πόνου. Η μελέτη επιβεβαίωσε επίσης ότι χάπια όπως το Advil εμποδίζουν τον σχηματισμό φλεγμονωδών στοιχείων.

Από την άλλη πλευρά, το τζίντζερ βοηθάει αναστέλλοντας ορισμένες από τις φλεγμονώδεις ιδιότητες, όπως το λευκοτριένιο, και έχει αντιοξειδωτικά στοιχεία, τα οποία θα βοηθήσουν στη διάσπαση της φλεγμονής και της οξύτητας των αρθρώσεων.

αναφέρετε αυτήν τη διαφήμιση