Τι ρόλο παίζουν οι κάλτσες στην περιποίηση του δέρματος των ποδιών;

Τι ρόλο παίζουν οι κάλτσες στην περιποίηση του δέρματος των ποδιών;

Oktober 6, 2022 0 Von admin

Τα πόδια σας κάνουν μια αρκετά σημαντική προπόνηση όλη μέρα, κάθε μέρα. Από τη στιγμή που ξυπνάτε μέχρι και όταν επιστρέφετε για ύπνο στο τέλος της ημέρας, τα πόδια σας φέρουν το βάρος – λογοπαίγνιο – του πλήρους φάσματος των δραστηριοτήτων της ημέρας Ακόμα κι αν έχετε μια δουλειά γραφείου, τα πόδια σας εξακολουθούν να λειτουργούν για σενα. Φανταστείτε πώς νιώθουν μισό μισό το απόγευμα αφού σας μεταφέρουν στον προορισμό σας, βοηθώντας σας να διατηρήσετε την ισορροπία σας ενώ στέκεστε ή κάθεστε και να ελέγχετε τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύετε από και προς τη δουλειά με το όχημά σας. Δεν είναι περίεργο που μπορεί να είναι μια τέτοια ανακούφιση να βγάζετε τα παπούτσια σας στο τέλος της ημέρας.

Τα προβλήματα περιποίησης του δέρματος των ποδιών

Τα πόδια σου κάνουν τόσα πολλά για σένα! Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όταν δεν τα φροντίζετε, αρχίζουν να δείχνουν σημάδια φθοράς. κάλοι, σκασμένο και ξηρό δέρμα είναι όλα σημάδια σκληρά εργαζόμενων ποδιών που σπάνια χαϊδεύονται. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα ποδιών ξανά και ξανά τα πόδια σας μπορεί να εξακολουθούν να έχουν σημάδια φθοράς για άλλους λόγους. Εάν φοράτε συχνά ανοιχτά παπούτσια και κάνετε καθημερινά ζεστό ντους, τα πόδια σας θα επαναστατήσουν εναντίον σας.

Πώς να κρατήσετε τα πόδια σας ευτυχισμένα

Πριν από την εφεύρεση των ενυδατικών κάλτσων (περισσότερο για αυτές σε μια στιγμή) η δημιουργικότητα υπερέβαινε λίγο πολύ, καθώς όσοι είχαν κουρασμένα, πονεμένα πόδια κυριολεκτικά πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Αυτό σήμαινε ένα σωρό βαζελίνη, ένα περιτύλιγμα σελοφάν και ένα ζευγάρι κάλτσες που τραβήχτηκαν και αφέθηκαν στη θέση τους μέχρι το επόμενο πρωί. Το αποτέλεσμα? Μαλακά, λεία πόδια. Στη συνέχεια, οι ενυδατικές κάλτσες βγήκαν στην αγορά και τα πόδια δεν ήταν ποτέ τόσο περιποιημένα από τότε.

Οι λεπτομέρειες για τις ενυδατικές κάλτσες

Οι ενυδατικές κάλτσες είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να δώσετε στα πόδια σας ένα διάλειμμα και να τα αποτρέψετε από το στέγνωμα, το σκάσιμο ή την ανάπτυξη τραχιών επιθεμάτων στο δέρμα, όπως κάλους. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι ενυδατικών καλτσών. Η επιλογή θα εξαρτηθεί από τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Πρώτον, υπάρχουν ενυδατικές κάλτσες που τραβάτε πάνω από τα πόδια στις οποίες έχετε ήδη εφαρμόσει μια βαριά εφαρμογή λοσιόν. Ο άλλος τύπος είναι μια κάλτσα που περιέχει ενσωματωμένη λοσιόν. Οποιαδήποτε από τις δύο επιλογές έχει σχεδιαστεί για να φοριέται τη νύχτα, ώστε τα πόδια σας να έχουν την ευκαιρία να επουλωθούν.

Είναι καλό για τα πόδια σας να φοράτε κάλτσες στο κρεβάτι;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Το να φοράτε κάλτσες στο κρεβάτι αφού έχετε καλύψει τα πόδια σας με λοσιόν είναι μια ακόμα καλύτερη ιδέα και εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

1 – Τα πόδια σας παραμένουν ενυδατωμένα

Τα πόδια σας πρέπει να είναι ενυδατωμένα. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κύτταρα του δέρματος στα πόδια σας έχουν την κατάλληλη ποσότητα υγρασίας. Αυτό δημιουργεί απαλό, λείο δέρμα. Εάν τρίβετε ήδη λοσιόν στα χέρια ή στο πρόσωπό σας για να αποτρέψετε το σκάσιμο και το ξηρό δέρμα, απαιτείται η ίδια θεραπεία από τα πόδια σας για να αποτρέψετε την ανάπτυξη των ίδιων προβλημάτων.

2 – Το νεκρό δέρμα μπορεί να χαλαρώσει

Όταν το δέρμα είναι υγρό, το νεκρό δέρμα ξεφλουδίζεται και αφαιρείται πολύ πιο εύκολα. Όταν η υγρασία συγκρατείται στα πόδια σας, συγκρατεί επίσης το νεκρό δέρμα. Όταν το νεκρό δέρμα είναι υγρό, ξεκολλάει πολύ πιο εύκολα. Αυτή είναι απλή φυσική και όχι περίπλοκη.

3 – Τα νύχια των ποδιών σας ενυδατώνονται

Εάν τα πόδια σας πρόκειται να ωφεληθούν από το περιεκτικότητα σε υγρασία που ενυδατώνει τα κύτταρα του δέρματος, τότε τα νύχια των ποδιών σας θα λάβουν επίσης το ίδιο όφελος. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό εάν τα νύχια των ποδιών σας τείνουν να ξεφλουδίζουν, να σπάνε ή να ραγίζουν. Όταν είναι ενυδατωμένα, τα νύχια των ποδιών γίνονται δυνατά και εύκαμπτα παρά σκληρά και εύθραυστα.

4 – Η τριβή από τις κάλτσες θα βοηθήσει στην αφαίρεση του νεκρού δέρματος

Οι κάλτσες που έχουν πολύ υφή θα λειτουργούν λίγο σαν να κάνετε μασάζ στα δάχτυλα όταν πρόκειται για τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στα πόδια σας. Έχουμε αναφέρει ότι η ενυδάτωση θα χαλαρώσει το νεκρό δέρμα, αλλά τώρα σας λέμε ότι οι κάλτσες σας θα δημιουργήσουν αρκετή τριβή για να αφαιρέσετε αυτά τα στρώματα νεκρού δέρματος. Όσο χονδροειδές κι αν ακούγεται, το θετικό είναι ότι πρέπει να ξυπνάτε το πρωί με πιο λεία πόδια.

5 – Το να φοράτε κάλτσες στο κρεβάτι το βράδυ είναι μια φθηνή θεραπεία

Θα μπορούσατε να πάρετε μια θεραπεία από έναν ποδίατρο που μπορεί να συνταγογραφήσει μια συγκεκριμένη λοσιόν αντιβιοτικών που θα σας κοστίσει λίγα δολάρια ή θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε χρήματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε μια καλής ποιότητας λοσιόν ή ενυδατική κρέμα και ένα ζευγάρι κάλτσες. Αν έχετε διάθεση για φανταχτερές κάλτσες που θα σας βοηθήσουν να θεραπεύσετε τα πόδια σας, γιατί να μην ρίξετε μια ματιά σε ποιες κάλτσες είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.

6 – Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε προϊόν κρέμας στα πόδια σας

Όταν επιλέγετε να κοιμάστε με κάλτσες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος λοσιόν στα πόδια σας για να λάβετε τα οφέλη που αναφέρονται παραπάνω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι δέρματος, βούτυρο σώματος, κρέμα, τζελ, βαζελίνη ή ενυδατική κρέμα. Εφαρμόζοντας οποιοδήποτε από αυτά τα στοιχεία στα πόδια σας, τους δίνετε την προσοχή που τους αξίζει και φορώντας κάλτσες πάνω από την κρέμα θα διασφαλίσετε ότι απορροφάται σωστά από το δέρμα.

Συμπερασματικά

Τα πόδια σας κάνουν πολλή δουλειά για εσάς κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης ημέρας. Τους αξίζει να περιποιηθούν και να τους δοθεί η ευκαιρία να θεραπευτούν από την προπόνηση που κάνουν. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να απλώσετε μια ενυδατική κρέμα σε όλα τα πόδια σας και να φορέσετε κάλτσες πάνω από αυτό το βράδυ. Η λοσιόν θα απορροφηθεί από τα κύτταρα του δέρματος στα πόδια σας, κάτι που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα, τα τραχιά σημεία και να επιδιορθώσετε τις ρωγμές. Μέχρι το πρωί, τα πόδια σας θα πρέπει να δείχνουν και να αισθάνονται καλύτερα. Το δέρμα πρέπει να είναι απαλό στην αφή και λείο. Όσο πιο συχνά το κάνετε αυτό, τόσο καλύτερα θα νιώθετε τα πόδια σας. Αυτό συμβαίνει επίσης να είναι μια προσιτή θεραπεία, επειδή το μόνο που χρειάζεστε είναι κρέμα δέρματος κάποιου είδους και ένα εφεδρικό ζευγάρι κάλτσες. Ονομάστε το Foot Skincare 101 αν πρέπει… γιατί λειτουργεί.

Ezoicαναφέρετε αυτήν τη διαφήμιση