11 δικαιολογίες για να μην κάνετε την εργασία στο σπίτι (και πώς να σταματήσετε να τις κάνετε)

11 δικαιολογίες για να μην κάνετε την εργασία στο σπίτι (και πώς να σταματήσετε να τις κάνετε)

Juli 5, 2022 0 Von admin

νεαρός άνδρας κάνει την εργασία στο δωμάτιό του

Όταν γυρνάτε σπίτι από το σχολείο, βρίσκεστε να δικαιολογείτε γιατί δεν κάνετε τα μαθήματά σας;

Αν είστε όπως πολλοί μαθητές, προτιμάτε να πάρετε έναν υπνάκο, να μιλήσετε με τους φίλους σας στο διαδίκτυο ή να παίξετε βιντεοπαιχνίδια.

Όπως ήδη γνωρίζετε, το να βρείτε λόγους για να μην κάνετε τα μαθήματά σας θα σας εμποδίσει να πετύχετε στο σχολείο.

Είμαι βέβαιος ότι θέλετε να τα πηγαίνετε καλά στο σχολείο και η εργασία για το σπίτι είναι σίγουρα μέρος αυτής της διαδικασίας.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρω 11 από τις πιο κοινές δικαιολογίες για να μην κάνετε την εργασία και θα σας προτείνω λύσεις για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε αφοσιωμένοι στο σχολείο.

Αλλά πρώτα, φροντίστε να κατεβάσετε τον δωρεάν οδηγό γρήγορης δράσης…

Δικαιολογία #1: Σου λείπουν οι απαιτούμενες γνώσεις

Ενημερώστε τους γονείς και τον δάσκαλό σας εάν παρακολουθείτε ένα μάθημα και νιώθετε ότι δεν έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες ή γνώσεις για να ολοκληρώσετε την εργασία.

Ζητήστε από τον δάσκαλό σας επιπλέον καθοδήγηση για να μην μείνετε πολύ πίσω. Δες αν οι γονείς σου μπορούν να βρουν τον χρόνο να σε βοηθήσουν ή μπορείς να ψάξεις για δάσκαλο.

Οι δάσκαλοί σας είναι εκεί για να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να τα πάτε καλά στις τάξεις τους.

Δεν είστε μόνοι που νιώθετε ότι σας λείπουν οι απαραίτητες δεξιότητες, οπότε μην ντρέπεστε να ζητήσετε βοήθεια. Ίσως βρείτε ακόμη και μερικούς σπουδαίους φίλους σπουδών που νιώθουν το ίδιο.

Δικαιολογία #2: Δεν έχετε αυτοπεποίθηση

Πολλοί μαθητές συγκρίνονται με τους συνομηλίκους τους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι εύκολο να βρίσκεις δικαιολογίες για να μην κάνεις την εργασία.

Να όμως τι πρέπει να ξέρετε…

Ολοι στερείται αυτοπεποίθησης για κάτι.

Μπορεί να είστε καλοί στα μαθηματικά αλλά χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια με τα αγγλικά. Ίσως διαπρέπει στη γεωγραφία, αλλά βρίσκεις τη βιολογία μπερδεμένη.

Δώστε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα.

Εάν δεν έχετε εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας να μάθετε ένα συγκεκριμένο θέμα, λάβετε την υποστήριξη που χρειάζεστε. Οι δάσκαλοι, οι γονείς, ακόμη και οι φίλοι σας θα σας βοηθήσουν και θα σας δώσουν την απαραίτητη ηθική τόνωση.

Δικαιολογία #3: Η ζωή στο σπίτι σας είναι πολύ ταραχώδης

έφηβη που κάνει την εργασία με τα ακουστικά

Οι δικαιολογίες για την καθυστερημένη υποβολή εργασιών είναι πολλές, αλλά μια που ακούω συχνά είναι ότι είναι πολύ απασχολημένος ή θορυβώδης στο σπίτι να επικεντρωθεί.

Η εύρεση ενός ήσυχου χώρου και η χρήση ωτοασπίδων ή ακουστικών ακύρωσης θορύβου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των περισπασμών. Αυτό θα σας διευκολύνει να ολοκληρώσετε την εργασία σας.

Εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, προσπαθήστε να βρείτε μια εναλλακτική τοποθεσία για να κάνετε τη δουλειά σας, όπως τη βιβλιοθήκη ή το σπίτι ενός φίλου.

Μπορείτε επίσης να μιλήσετε στους γονείς σας για αυτό. Μπορεί να μην γνωρίζουν καν όλες τις διακοπές που σας εμποδίζουν να ολοκληρώσετε τις σχολικές σας εργασίες.

Δικαιολογία #4: Δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε

Το αίσθημα άγχους και συντριβής είναι συχνά οι κύριοι λόγοι που κάνουν τους μαθητές να μην ξέρουν από πού να ξεκινήσουν την εργασία τους.

Αν ποτέ νιώσετε έτσι, σας προτείνω να κάνετε:

  • Πάρε μια βαθιά ανάσα.
  • Δημιουργήστε έναν χώρο όπου μπορείτε να οργανωθείτε.
  • Κάντε μια λίστα με όλες τις εργασίες και τις προθεσμίες σας.
  • Εργαστείτε σε μία εργασία τη φορά.
  • Ξεκινήστε με μια εύκολη εργασία για να κερδίσετε γρήγορα ή αντιμετωπίστε την πιο απαιτητική εργασία για να την βγάλετε από τη μέση.

Δικαιολογία #5: Έχετε κακές συνήθειες μελέτης

Πολλοί μαθητές αναπτύσσουν κακές συνήθειες μελέτης με τα χρόνια στο σχολείο.

Δεν μαθαίνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο ή με τον ίδιο ρυθμό. Ως εκ τούτου, κάθε μαθητής θα έχει διαφορετικές συνήθειες μελέτης. Εάν αυτό που κάνετε δεν λειτουργεί, δοκιμάστε μια διαφορετική προσέγγιση.

Εάν προσπαθείτε να κάνετε τα μαθήματά σας αμέσως μόλις επιστρέψετε από το σχολείο, αλλά δεν μπορείτε να εστιάσετε, δοκιμάστε να πάρετε ένα σνακ και να πάρετε έναν υπνάκο πριν πάτε στη δουλειά.

Εάν μένετε ξύπνιοι πολύ αργά για να μελετήσετε, βάλτε έναν κανόνα για τον εαυτό σας ότι θα αρχίσετε να κάνετε τα μαθήματά σας μέσα σε μία ώρα από την επιστροφή στο σπίτι.

Καθιερώστε μια ρουτίνα όπου κάνετε τη δουλειά σας περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Η ανάπτυξη ρουτίνας όπως αυτή θα βελτιώσει τις συνήθειες μελέτης σας, γεγονός που θα σας κάνει πιο αποτελεσματικό μαθητή.

Δικαιολογία #6: Το σχολείο δεν είναι σημαντικό για εσάς

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι το σχολείο δεν είναι σημαντικό, ότι αυτό που μαθαίνεις δεν θα είναι σχετικό μόλις φύγεις από το σχολείο.

Αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια.

Φυσικά, το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να βελτιωθεί. Αλλά οι γνώσεις που αποκτάτε στο σχολείο θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε και να εκτιμήσετε καλύτερα τον κόσμο.

Και η διαδικασία του να γίνεις πιο αποτελεσματικός μαθητής θα σε οδηγήσει να αναπτύξεις χαρακτηριστικά όπως η αυτοπειθαρχία και η υπευθυνότητα. Αυτά είναι τα είδη των χαρακτηριστικών που θα χρειαστείτε για να πετύχετε σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής!

Δικαιολογία #7: Είστε υπερφορτωμένοι με δραστηριότητες μετά το σχολείο

έφηβη κοιμάται με το βιβλίο της στο πρόσωπό της

Ξέρω ότι μπορεί να είναι δύσκολο να εξισορροπηθεί η σχολική εργασία και οι εξωσχολικές δραστηριότητες.

Ίσως είστε σε μια αθλητική ομάδα ή αφιερώνετε αρκετές ώρες κάθε εβδομάδα ως εθελοντής.

Η εύρεση της σωστής ισορροπίας για να διασφαλίσετε ότι έχετε αρκετό χρόνο για την εργασία μπορεί να είναι δύσκολη.

Όταν πάρα πολλές δραστηριότητες μετά το σχολείο εμποδίζουν την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών σας, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε το πρόγραμμά σας. Αποφασίστε πώς μπορείτε ιεραρχήσει τις δραστηριότητες που είναι τα πιο σημαντικά.

Ίσως χρειαστεί να βάλετε κάποιες δραστηριότητες σε αναμονή έως ότου συνεχίσετε σταθερά τις σχολικές σας εργασίες.

Μιλήστε με τον προπονητή, τους δασκάλους ή τους γονείς σας για τις ιδέες που έχουν για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το πρόγραμμά σας πιο αποτελεσματικά.

Δικαιολογία #8: Το να σπουδάζεις είναι βαρετό για σένα

Αν διαπιστώσετε ότι το να κάνετε τα μαθήματά σας δεν σας ενδιαφέρει, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε την άποψή σας.

Ενθαρρύνω πάντα τους μαθητές να καλλιεργούν μια νοοτροπία ανάπτυξης. Αυτή είναι μια νοοτροπία όπου εστιάζεις περισσότερο στη μαθησιακή διαδικασία αντί να παίρνεις καλούς βαθμούς.

Αντί να βλέπετε ένα συγκεκριμένο θέμα ως βαρετό, αναπτύξτε μια αίσθηση απορίας. Αποφασίστε ότι θα είστε πνευματικά περίεργοι και θα ανακαλύψετε ότι ζούμε σε έναν συναρπαστικό κόσμο.

Και ενώ βρίσκεστε σε αυτό το ταξίδι, να θυμάστε ότι οι μαθητές που πετυχαίνουν στο σχολείο βρίσκουν τρόπους να ολοκληρώσουν τη δουλειά ακόμα και όταν βρίσκουν το μάθημα βαρετό.

Για παράδειγμα, αν δεν σας αρέσουν τα μαθηματικά, σκεφτείτε ότι δεν αφορούν μόνο αριθμούς είναι τρόπος σκέψης.

Το να επαναλαμβάνετε τον τρόπο που σκέφτεστε για ένα θέμα θα σας επιτρέψει να το δείτε ως πιο ενδιαφέρον. Με τη σειρά σας, θα γίνετε καλύτερος μαθητής με την πάροδο του χρόνου.

Δικαιολογία #9: Οι δάσκαλοί σας αναθέτουν πάρα πολλές εργασίες για το σπίτι

Μερικές φορές, μπορεί να φαίνεται ότι οι δάσκαλοί σας αναθέτουν περισσότερες εργασίες για το σπίτι από αυτές που μπορείτε να παρακολουθήσετε. Ίσως ακόμη και να πιστεύετε ότι αυτό που απαιτείται να κάνετε είναι παράλογο.

Αν βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε όλα τα άλλα που κάνετε.

Διαχειρίζεσαι καλά τον χρόνο σου;

Δυσκολεύεστε με μια συγκεκριμένη τάξη;

Χρησιμοποιείτε τεχνικές μνήμης για να σας επιτρέψουν να μάθετε πιο γρήγορα;

Αντί να αφήσετε την εργασία να σας κατακλύσει, δοκιμάστε να μιλήσετε με τον δάσκαλο, τον δάσκαλο ή τους γονείς σας για να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσετε.

Δικαιολογία #10: Έχετε ήδη τόσες καθυστερημένες εργασίες για το σπίτι

Η αναβλητικότητα στην εργασία σας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συσσώρευση εργασιών. Αυτό θα επηρεάσει την εμπιστοσύνη σας στο να μπορέσετε να τα ολοκληρώσετε.

Επιπλέον, μόλις λάβετε ένα σύνολο νέων εργασιών, πιθανότατα δεν θα ξέρετε πώς να τις κάνετε επειδή δεν κάνατε τις προηγούμενες εργασίες.

Αυτό δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο όπου λέτε στον εαυτό σας ότι δεν έχει νόημα να ολοκληρώσετε την εργασία που σας ανατέθηκε πρόσφατα, επειδή έχετε ακόμα να κάνετε τις παλιές.

Όταν συμβεί αυτό, η πιθανότητα ολοκλήρωσης οποιασδήποτε από τις εργασίες μειώνεται.

Εάν βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση, θέστε έναν εύλογο στόχο να συμβαδίζετε με όλες τις εργασίες που σας ανατέθηκαν πρόσφατα ενώ ολοκληρώνετε, ας πούμε, μία καθυστερημένη εργασία την ημέρα ή μία εκπρόθεσμη εργασία κάθε δύο ημέρες.

Δικαιολογία #11: Δεν πιστεύεις ότι μπορείς να πάρεις καλούς βαθμούς

Αν μισείς το σχολείο, υπάρχει πιθανότητα να οφείλεται στο ότι νιώθεις την πίεση να είσαι στρέιτ μαθητής.

Εδώ είναι τα καλά νέα: Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος. Τελικά, δεν υπάρχει τέλειος μαθητής.

Αλλά εσύ κάνω πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια και να ολοκληρώσουν τη δουλειά. Τα υπόλοιπα στη συνέχεια θα μπουν στη θέση τους.

Αν κάνεις το καλύτερό σου, τα καταφέρνεις υπέροχα! Γιορτάστε την πρόοδό σας και συνεχίστε να προχωράτε.

Κάντε το ένα βήμα τη φορά και μην ανησυχείτε πολύ για τους βαθμούς που παίρνετε αυτή τη στιγμή.

Κλείνοντας…

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για να μην ολοκληρώσετε την εργασία σας.

Ανεξάρτητα από το ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι γύρω σας θέλουν να σας βοηθήσουν να πετύχετε.

Από δασκάλους μέχρι γονείς και προπονητές, έχετε ένα δίκτυο υποστήριξης για να παρέχεις λύσεις σε σχεδόν οποιοδήποτε εμπόδιο αντιμετωπίζεις.

Προσδιορίστε τις δικαιολογίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο που σχετίζονται με την κατάστασή σας και εφαρμόστε τις προτεινόμενες λύσεις.

Εάν το κάνετε αυτό, θα γίνετε καλύτερος και πιο χαρούμενος μαθητής που θα κάνει πολύ λιγότερες δικαιολογίες σχετικά με την εργασία!