12 πράγματα για ανακύκλωση για χρήματα

12 πράγματα για ανακύκλωση για χρήματα

März 23, 2022 0 Von admin

Πριν πετάξεις Οτιδήποτε μακριά, διαβάστε την παρακάτω λίστα. Θα δούμε μερικά από τα καλύτερα, ευκολότερα και πιο κερδοφόρα πράγματα που μπορείτε να ανακυκλώσετε για χρήματα.

Σύμβολο ανακύκλωσης με μπλουζάκι, κονσέρβα, τηλέφωνο και παπούτσια

Δημιουργία: S.Zykov, Evgesha the Creator, Butsaya, Bohdan Danylchenko, Random435 – Shutterstock

Είναι αυτονόητο ότι η ανακύκλωση των παλαιών αντικειμένων σας είναι ένας ουσιαστικός τρόπος για να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα. Αλλά αυτό που δεν συνειδητοποιούν όλοι είναι ότι, εκτός από το ότι είναι εξαιρετική για τον πλανήτη, η ανακύκλωση μπορεί επίσης να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα.

Σε αυτόν τον οδηγό, δεν θα μιλήσουμε για πράγματα όπως χαρτί και χαρτόνι που μπορείτε να βάλετε στον κάδο ανακύκλωσής σας (αν και ελπίζουμε να κάνετε ανακύκλωση και με αυτόν τον τρόπο).

Αντίθετα, θα επικεντρωθούμε στο πώς να κερδίσετε χρήματα από την ανακύκλωση ρούχων, τηλεφώνων, πλαστικών σακουλών και πολλά άλλα πράγματα που διαφορετικά μπορεί να πετάξετε.

 • Κινητά τηλέφωνα

  Υπάρχουν πολλά υπέροχα προγράμματα ανακύκλωσης τηλεφώνων που σας προσφέρουν χρήματα ή κουπόνια σε αντάλλαγμα για το παλιό σας κινητό.

  Μέσω αυτών των προγραμμάτων, ενδέχεται να μπορείτε να πληρώνεστε απευθείας για το παλιό σας τηλέφωνο ή να λάβετε ένα κουπόνι για να μεταβείτε σε μια νέα συσκευή.

  Η τιμή που θα σας προσφερθεί θα βασίζεται σε ορισμένους παράγοντες όπως η μάρκα, το μοντέλο και η κατάσταση του τηλεφώνου σας. Αν και θα πληρώνεστε περισσότερο για συσκευές που λειτουργούν, εξακολουθείτε να είναι δυνατή η ανακύκλωση κατεστραμμένων τηλεφώνων για χρήματα, επίσης.

  Μερικά παραδείγματα προγραμμάτων ανακύκλωσης τηλεφώνων είναι τα O2 Recycle, EE Recycle και Giffgaff Recycle. Δίνουμε περισσότερες πληροφορίες για καθένα από αυτά και παραθέτουμε μερικές ακόμη καλές εταιρείες ανακύκλωσης στον οδηγό μας για την πώληση παλαιών τηλεφώνων στην καλύτερη τιμή.

 • Ρούχα

  Ράγα ρούχων

  Πίστωση: Νέα Αφρική – Shutterstock

  Για να αποφύγετε τα παλιά σας ρούχα να καταλήξουν σε χωματερή, μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να εξετάσετε τα σχέδια ανακύκλωσης μόδας.

  Για παράδειγμα, η Rapanui (μία από τις καλύτερες μάρκες βιώσιμης μόδας) έχει μια κυκλική αλυσίδα εφοδιασμού. Αυτό σημαίνει ότι, αφού τα ρούχα τους φθαρούν, μπορούν να σταλούν πίσω δωρεάν και να ανακυκλωθούν.

  Όταν στέλνεις πίσω τα παλιά σου Ραμπανούι ρούχα, θα μετατραπούν σε νέα προϊόντα και θα λάβετε ένα κουπόνι που σας δίνει χρήματα για την επόμενη αγορά σας μαζί τους.

  Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να ανακυκλώσετε ρούχα είναι μέσω του ανακτήσει εφαρμογή. Μέσω του προγράμματος, μπορείτε να δωρίσετε τα παλιά σας ρούχα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς για να αποφύγετε να καταλήξουν σε χωματερή. Σε αντάλλαγμα, θα σας προσφέρουν εκπτωτικά κουπόνια για χρήματα από ρούχα.

  Επιπλέον, ορισμένοι λιανοπωλητές μόδας έχουν τα δικά τους προγράμματα ανακύκλωσης ρούχων. Ένα δημοφιλές παράδειγμα είναι το πρόγραμμα H&M Garment Collecting που προσφέρει Κουπόνια 5 £ σε αντάλλαγμα για ρούχα (από οποιαδήποτε μάρκα, όχι μόνο από αυτά της H&M).

 • Παπούτσια

  Θέλετε να πουλήσετε τα πέλματά σας; Το πρόγραμμα ανακύκλωσης της schuh σάς επιτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό.

  Για να ανακυκλώσετε παπούτσια μέσω του προγράμματος Sell Your Soles, μπορείτε να φέρετε οποιαδήποτε παλιά παπούτσια σε ένα κατάστημα schuh, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν αγοράσατε από το schuh. Τα παπούτσια θα ανακυκλωθούν και θα λάβετε ένα Κουπόνι 5 £ για κάθε ζευγάρι που δωρίζετε. Μπορείτε να βρείτε τους Όρους και Προϋποθέσεις του προγράμματος εδώ.

  Επίσης, Οι δρομείς χρειάζονται Τα καταστήματα τείνουν να διαθέτουν κάδους ανακύκλωσης για παπούτσια για τρέξιμο. Δεν θα λαμβάνετε πάντα ένα κουπόνι για την ανακύκλωση των παπουτσιών σας μαζί τους, αλλά τους έχουμε δει στο παρελθόν να εκτελούν μια προσφορά περιορισμένου χρόνου, η οποία πρόσφερε 20 £ σε κουπόνια σε αντάλλαγμα για παλιά παπούτσια για τρέξιμο.

  Αν δούμε παρόμοιες προσφορές, θα δημοσιεύσουμε σχετικά στη σελίδα προσφορών μας και Ομάδα Facebook.

 • Φορητοί υπολογιστές

  Όταν αγοράζετε ένα νέο φορητό υπολογιστή, προσπαθήστε να πουλήσετε τον παλιό σας μέσω ενός συστήματος ανακύκλωσης – είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα και βοηθήστε τον πλανήτη.

  Για παράδειγμα, εάν πουλήσετε ένα φορητό υπολογιστή μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης της musicMagpie, είτε θα το ανακυκλώσουν υπεύθυνα είτε θα το ανακαινίσουν και θα το μεταπουλήσουν σε κάποιον άλλο.

  Είναι εύκολο να πουλήσετε τον φορητό υπολογιστή σας στο musicMagpie. Θα πρέπει πρώτα να τους πείτε τη μάρκα, το μοντέλο και την κατάσταση της συσκευής σας και θα σας δώσουν μια δωρεάν άμεση τιμή. Στη συνέχεια, μπορείτε να τους στείλετε το φορητό υπολογιστή δωρεάν και να λάβετε τα χρήματα την ίδια μέρα.

  Ένας άλλος ιστότοπος που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το Laptops Direct. Για να λάβετε την καλύτερη προσφορά για τον παλιό σας φορητό υπολογιστή, ζητήστε προσφορές από μερικές διαφορετικές εταιρείες για να συγκρίνετε τις τιμές.

 • Κουτιά αλουμινίου

  Για να κερδίσετε χρήματα από τα παλιά σας κουτιά, θα μπορούσατε να ψάξετε να τα πουλήσετε μέσω κέντρων ανακύκλωσης.

  Υπάρχει μια λίστα με τα κέντρα ανακύκλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Ιστότοπος Think Cans.

  Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, αν και πιθανότατα έχετε ακούσει για αναφορές στην απόκτηση «μετρητών από κουτιά», αυτό είναι σχήμα λόγου. Οι έμποροι παλιοσίδερων στην πραγματικότητα δεν επιτρέπεται να πληρώνουν για μέταλλο με μετρητά, επομένως θα πρέπει να πληρώνεστε μόνο με ηλεκτρονικό έμβασμα ή επιταγή.

 • Πλαστικές σακούλες

  πλαστική σακούλα

  Πίστωση: Bowonpat Sakaew – Shutterstock

  Εάν έχετε περισσότερες πλαστικές σακούλες από αυτές που χρειάζεστε στο σπίτι, τώρα είναι η ευκαιρία σας να τις ανακυκλώσετε και να κερδίσετε χρήματα στη διαδικασία.

  Ορισμένα σούπερ μάρκετ και ηλεκτρονικά καταστήματα τροφίμων θα σας δώσουν χρήματα σε αντάλλαγμα για τις παλιές σας πλαστικές σακούλες.

  Ocado θα σας δώσει 10p για κάθε τσάντα Ocado που τους επιστρέφετε. Αν και μπορείτε να τους δώσετε οποιονδήποτε τύπο πλαστικής σακούλας που θέλετε να ανακυκλώσετε, θα σας πληρώσουν μόνο για αυτές της Ocado.

  Αυτή τη στιγμή ανακυκλώνουν το 89% των σακουλών που τους επιστρέφονται, αλλά το λένε την ιστοσελίδα τους ότι εργάζονται για να βελτιώσουν αυτό το ποσοστό.

  Σε άλλα σούπερ μάρκετ, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένα (αλλά όχι όλα) από τα καταστήματά τους έχουν παρόμοια προγράμματα ανακύκλωσης όπου θα σας πληρώσουν για τις παλιές πλαστικές σακούλες ή τα μπουκάλια σας. Πηγαίνετε στο τοπικό σας σούπερ μάρκετ για να δείτε εάν έχουν πρόγραμμα ανακύκλωσης ή αν μπορούν να σας κατευθύνουν σε ένα κοντινό κατάστημα που το κάνει.

 • gadget της Amazon

  Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα στο Amazon είναι να ανακυκλώσετε τα παλιά σας gadget μέσω του προγράμματος Trade-In.

  Δέχονται ένα ευρύ φάσμα συσκευών – όχι μόνο αυτές της Amazon. Εκτός από προϊόντα όπως το Kindles και το Amazon Echos, θα δεχτούν επίσης ορισμένες κονσόλες παιχνιδιών, smartphone και άλλα.

  Σε αντάλλαγμα για τα παλιά σας ηλεκτρικά είδη, θα λάβετε μια δωροκάρτα Amazon. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους σειράς των κατάλληλων συσκευών, εδώ.

 • Σωλήνες ρολό τουαλέτας

  Ναι, καλά διαβάσατε. Αντί να πετάξετε τα άδεια σωληνάρια ρολού τουαλέτας σας, θα μπορούσατε να κερδίσετε χρήματα πουλώντας τα.

  Στην πραγματικότητα, οι παλιοί σωλήνες ρολού τουαλέτας είναι ένα από τα κορυφαία πράγματα που πωλούνται στο διαδίκτυο. Μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, όπως κηπουρική, τέχνες και χειροτεχνίες και παιχνίδια για κατοικίδια.

  Θα μπορούσατε ενδεχομένως να βγάλετε 10p ανά ρολό πουλώντας τα στο eBay. Καθώς διαφορετικά θα τα απορρίπτατε δωρεάν, είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να κερδίσετε μετρητά.

  Την επόμενη φορά που θα εξαντλήσετε το ρολό τουαλέτας, αξίζει να ψάξετε σε φιλικές προς το περιβάλλον μάρκες που χρησιμοποιούν συσκευασίες χωρίς πλαστικό. Μάθετε περισσότερα στον οδηγό μας για τα καλύτερα οικολογικά οικιακά προϊόντα.
 • Δοχεία μελάνης

  Όταν τελειώσει το μελάνι του εκτυπωτή, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για νέο μελάνι με μερικούς τρόπους.

  Πρώτον, θα έχετε την επιλογή να ξαναγεμίσετε τα δοχεία με νέο μελάνι – αυτό αποφεύγει τη σπατάλη των πλαστικών δοχείων και σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρήματα από το κόστος εκτύπωσης. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε μια ματιά στο διαδίκτυο για να δείτε εάν υπάρχουν κέντρα αναπλήρωσης μελανιού κοντά σας.

  Μια άλλη επιλογή είναι να πουλήσετε τα άδεια δοχεία στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, Το Εργοστάσιο Ανακύκλωσης έχει ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης που σας πληρώνει για τα παλιά σας δοχεία μελάνης.

 • Δοχεία μακιγιάζ

  κόκκινα κραγιόν

  Πίστωση: Είμαι ο Kulz – Shutterstock

  Εάν αγοράσετε ποτέ προϊόντα μακιγιάζ και ομορφιάς, προσέξτε τα προγράμματα ανακύκλωσης που δέχονται άδεια δοχεία. Αν και μπορεί να μην κερδίζετε απαραίτητα μετρητά, μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν ή φθηνό μακιγιάζ παραδίδοντας άδεια δοχεία.

  Η MAC και η Lush έχουν μερικά από τα κορυφαία προγράμματα ανακύκλωσης μακιγιάζ.

  Στη MAC, μπορείτε να πάρετε ένα δωρεάν κραγιόν εάν επιστρέψετε έξι δοχεία κύριας συσκευασίας. Και στη Lush, μπορείτε να λάβετε έκπτωση 50 p για αγορές στο κατάστημα για κάθε κομμάτι κατάλληλης συσκευασίας που ανακυκλώνετε (παραθέτουμε τους κατάλληλους τύπους συσκευασίας σε αυτήν τη δημοσίευση των προσφορών Lush).

 • Ποδήλατα

  Νιώθετε ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσετε ένα νέο ποδήλατο; Δοκιμάστε να πουλήσετε ή να ανταλλάξετε το παλιό σας έτσι ώστε να μπορεί να ανακαινιστεί και να μεταπωληθεί.

  Στο Halfords, μπορείτε να λάβετε έως και 250 £ ως δωροκάρτα αν ανταλλάξετε το παλιό σας ποδήλατο. Για να είναι επιλέξιμο, το ποδήλατο δεν μπορεί να είναι ηλεκτρικό ή παλαιότερο των πέντε ετών. Πρέπει επίσης να είναι ένα ποδήλατο Halfords από μία από αυτές τις μάρκες:

  • Απόλλων
  • Διοικητικός υπάλληλος
  • Καρέρα
  • Indi
  • Πέντλετον
  • Βουντού.

  Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη κριτήρια καταλληλότητας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κράτησης μιας δωρεάν αποτίμησης, στον ιστότοπο του Halford.

  Εάν προτιμάτε να πουλήσετε το ποδήλατό σας στο διαδίκτυο, οι οδηγοί μας για να κερδίσετε χρήματα στο Amazon και στο Facebook Marketplace θα σας βοηθήσουν. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε αυτές τις κερδοφόρες συμβουλές πώλησης eBay.

  Εναλλακτικά, μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι να δωρίσετε το παλιό σας ποδήλατο σε μια φιλανθρωπική οργάνωση, όπως το The Bike Project. Ανακαινίζουν μεταχειρισμένα ποδήλατα και στη συνέχεια τα δωρίζουν σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

  Αν θέλετε να κάνετε δωρεά στο The Bike Project, μάθετε πού βρίσκεται το πλησιέστερο σημείο παράδοσης την ιστοσελίδα τους.

 • Σκουπίδια

  Για να δώσουν στους ανθρώπους ένα επιπλέον κίνητρο να μαζεύουν σκουπίδια, ορισμένα μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες προσφέρουν πραγματικά δωρεάν ποτά στους πελάτες τους που μαζεύουν σκουπίδια στην περιοχή.

  Προσφορές όπως αυτή εμφανίζονται συχνά σε παραθαλάσσιες πόλεις σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των πλαστικών απορριμμάτων στις παραλίες, αλλά θα μπορούσατε να βρείτε παρόμοια σχέδια οπουδήποτε στη χώρα.

  Για να μάθετε αν υπάρχουν τέτοιες προσφορές κοντά σας, ελέγξτε online. Ίσως διαπιστώσετε ότι ένας ιστότοπος περιφερειακών ειδήσεων έχει καλύψει στο παρελθόν μια ιστορία σχετικά με μια τοπική επιχείρηση που διεξάγει μια πρωτοβουλία όπως αυτή.

  Θα μπορούσατε ακόμη και να επισκεφτείτε μια τοπική παμπ ή καφετέρια για να δείτε αν θα τους ενδιέφερε να εισαγάγουν μια προωθητική προσφορά για πελάτες που μαζεύουν σκουπίδια ή πλαστικά απόβλητα κοντά. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι ότι θα πουν όχι, οπότε σίγουρα αξίζει να το ρωτήσετε!