4 Δεξιότητες πρώτων βοηθειών εκτός δικτύου κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης

4 Δεξιότητες πρώτων βοηθειών εκτός δικτύου κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης

Oktober 5, 2022 0 Von admin

δεξιότητες πρώτων βοηθειών εκτός δικτύου

Πρέπει να έχετε δεξιότητες πρώτων βοηθειών εκτός δικτύου, ειδικά αν ζείτε σε δυσπρόσιτες περιοχές. Η κατοχή αυτών των δεξιοτήτων όχι μόνο θα σας βοηθήσει να σώσετε τη ζωή ενός μέλους της οικογένειας, αλλά θα μπορούσε να σας βοηθήσει να σώσετε τη ζωή σας. Και γι‘ αυτό σκέφτηκα να σας ενημερώσω για μερικές δεξιότητες πρώτων βοηθειών εκτός δικτύου που μπορείτε να αρχίσετε να εξασκείτε αμέσως.

Ορίστε.

4 δεξιότητες πρώτων βοηθειών εκτός δικτύου που μπορείτε να εφαρμόσετε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

1. Εφαρμόστε ένα Tourniquet

Τα κοψίματα μπορεί να μετατραπούν σε μια κατάσταση απειλητική για τη ζωή, ειδικά εάν η αιμορραγία δεν μπορεί να σταματήσει. Οι πιθανότητες είναι ότι θα χάσετε πολύ αίμα και αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο. Αντί να περιμένετε για ένα ασθενοφόρο, μπορείτε να ξεκινήσετε από το πουκάμισό σας, την πετσέτα ή οποιοδήποτε κομμάτι ύφασμα για να χρησιμεύσει ως τουρνικέ έκτακτης ανάγκης. Πώς λοιπόν εφαρμόζετε ένα τουρνικέ;

 • Το πρώτο βήμα είναι να τοποθετήσετε το τουρνικέ σας πάνω από τον τραυματισμό (θα πρέπει να είναι 2 ίντσες)
 • Το δεύτερο βήμα είναι να δέσετε σφιχτά το τουρνικέ έτσι ώστε να μην αισθάνεστε τον παλμό.
 • Στη συνέχεια, βάλτε έναν επίδεσμο στον τραυματισμό.
 • Σε περίπου δεκαπέντε λεπτά, αφήστε το τουρνικέ.

2. Εκτελέστε CPR

Τα επείγοντα περιστατικά αναπνοής συμβαίνουν συχνά στις λιγότερο αναμενόμενες στιγμές, πράγμα που δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσουμε μια ζωή. Εάν έχετε αυτήν την ικανότητα πρώτων βοηθειών εκτός δικτύου – απόδοση πνευμονική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε θωρακική συμπίεση σε κάποιον που έχει δυσκολία στην αναπνοή σε καλά αεριζόμενο χώρο. Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να το κάνετε αυτό είναι να επιτρέψετε την κανονική λειτουργία του εγκεφάλου ενώ αποκαθιστάτε την κυκλοφορία του αίματος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική για παιδιά και ενήλικες.

3. Εκτελέστε τον ελιγμό Heimlich

Ο πνιγμός κατατάσσεται στην τέταρτη θέση στις κύριες αιτίες θανάτων που οφείλονται σε ατυχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχει ο ελιγμός Heimlich, ο οποίος είναι μια αρκετά απλή τεχνική. Δείτε πώς να το κάνετε:

 • Βεβαιωθείτε ότι το άτομο που πνίγεται είναι όρθιο.
 • Πηγαίνετε πίσω από το θύμα και γείρετε το προς τα εμπρός.
 • Στη συνέχεια, υποβάλετε το προσβεβλημένο άτομο σε πέντε χτυπήματα στην πλάτη του.
 • Δημιουργήστε μια γροθιά τυλίγοντας τα χέρια σας γύρω από τη μέση του ατόμου που πνίγεται.
 • Τώρα τοποθετήστε τη γροθιά σας πάνω από τον αφαλό του θύματος.
 • Θα βοηθούσε αν κάλυπτε τη γροθιά ενώ πιέζατε προς τα πάνω και προς τα μέσα ταυτόχρονα.
 • Πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία έως ότου το αντικείμενο που πνίγει το άτομο είναι έξω και μπορεί να βήξει ή να αναπνεύσει.

4. Νάρθηκα ένα σπασμένο οστό

Αυτή είναι μια ακόμη καλύτερη δεξιότητα πρώτων βοηθειών που πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν – η εφαρμογή ενός νάρθηκα βοηθά στην υποστήριξη και προστασία των τραυματισμένων οστών και μαλακών ιστών καθώς περιμένετε την κατάλληλη ιατρική θεραπεία. Επιπλέον, ο νάρθηκας ενός σπασμένου οστού ελαχιστοποιεί τον πόνο και τη φλεγμονή ενώ αποτρέπει τους μυϊκούς σπασμούς.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το τι θα χρησιμοποιήσετε ως νάρθηκα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε γερά μπαστούνια, εφημερίδες ή χαρτόνι για να δημιουργήσετε έναν προσωρινό νάρθηκα. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που έχετε στο χέρι, όπως πουκάμισο, σχοινί, μπαντάνα για να κρατήσετε τον νάρθηκα στη θέση του μέχρι να φτάσετε σε μια υγειονομική μονάδα για να λάβετε ιατρική περίθαλψη.

Ezoicαναφέρετε αυτήν τη διαφήμιση