4 Οφέλη για την υγεία από ενεργό άνθρακα

4 Οφέλη για την υγεία από ενεργό άνθρακα

Oktober 5, 2022 0 Von admin

Πιθανότατα πρέπει να έχετε ακούσει για τα οφέλη του ενεργού άνθρακα για την υγεία. Ενώ τα συστατικά του διαφέρουν σημαντικά από αυτά του συνηθισμένου κάρβουνου, υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να απολαύσετε.

Λόγω των προσροφητικών ιδιοτήτων του, τα άτομα, τα μόρια και τα ιόντα αποβάλλονται από τις διαλυμένες ουσίες. Αυτό συμβαίνει επειδή η διαδικασία κατασκευής περιλαμβάνει θέρμανση ανθρακούχων υλικών σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Τούτου λεχθέντος, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα οφέλη του ενεργού άνθρακα για την υγεία:

1. Υγεία νεφρών

Το προσροφητικό χαρακτηριστικό του ενεργού άνθρακα ενισχύει τις νεφρικές λειτουργίες εξαλείφοντας τα άπεπτα φάρμακα και τοξίνες. Ως εκ τούτου, φιλτράρει τις τοξίνες από την ουρία.

Ορισμένα ευρήματα έρευνας υποδηλώνουν ότι οι ασθενείς με χρόνιες νεφρικές διαταραχές θα πρέπει να καταναλώνουν ενεργό άνθρακα. Αυτό βοηθά στην ενίσχυση της λειτουργίας των νεφρών τους και στη μείωση της βλάβης στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014, αρουραίοι προκλήθηκαν με χρόνια διαταραχές των νεφρών υποβλήθηκαν σε πόσιμο ενεργού άνθρακα για δύο ημέρες για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά του. Το φάρμακο αποδείχθηκε ότι λειτουργεί τόσο καλά. Υπήρξαν σημαντικές μειώσεις στις γαστρεντερικές βλάβες και φλεγμονές.

2. Εντερικό Αέριο

Τα άτομα με σταθερά εντερικά αέρια φαίνεται να διαταράσσουν αυτή τη διαταραχή όταν καταναλώνουν ενεργό άνθρακα σε σκόνη. Ωστόσο, ελάχιστες αναζητήσεις επιβεβαιώνουν αυτά τα οφέλη για την υγεία από τον ενεργό άνθρακα.

οφέλη για την υγεία από ενεργό άνθρακα

Οι τοξικές ουσίες που έχουν παγιδευτεί στο έντερο είναι πιθανό να περάσουν από τα τοιχώματα του ενεργού άνθρακα, εξουδετερώνοντάς τα, βελτιώνοντας έτσι την υγεία.

Μια μελέτη του 2012 δείχνει ότι οι ιατροδικαστές μπόρεσαν να παρατηρήσουν ορισμένα από τα σκοτεινά όργανα ασθενών με εντερικά αέρια μόλις τους χορήγησαν σε τριήμερη φαρμακευτική αγωγή με ενεργό άνθρακα.

Πλέον, οι ασθενείς θα λάμβαναν τις κατάλληλες θεραπείες αφού κατά την υπερηχογραφική εξέταση μπορούν εύκολα να εντοπίσουν προβληματικά όργανα.

3. Διήθηση νερού

Ο ενεργός άνθρακας δρα ως φυσικό φίλτρο νερού σε διάφορα όργανα, συμπεριλαμβανομένων των εντέρων, των νεφρών και του στομάχου. Επίσης, μπορεί να απορροφήσει τοξίνες, βακτήρια, ιούς, φάρμακα και μια σειρά από χημικές ουσίες που βρίσκονται στο νερό.

Επιπλέον, ο ενεργός άνθρακας είναι χρήσιμος σε εμπορικές ρυθμίσεις, όπως οι χειριστές διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς χρησιμοποιούν ενεργό άνθρακα για να διευκολύνουν τη διαδικασία φιλτραρίσματος. Ένας τόνος προϊόντων φιλτραρίσματος που έχουν σχεδιαστεί για οικιακούς σκοπούς, χρησιμοποιούν φυσίγγια άνθρακα για να φιλτράρουν τις ακαθαρσίες στο νερό.

Σε μια μελέτη του 2015, αφιλτράριστα δείγματα νερού με έξι μήνες εγκατάστασης αφαίρεσαν το 32 τοις εκατό του φθορίου όταν περνούσαν από συστήματα φιλτραρίσματος νερού που περιέχουν άνθρακα.

4. Διάρροια

Το γαστρεντερικό απορροφητικό είναι ένα από τα οφέλη του ενεργού άνθρακα για την υγεία και ως εκ τούτου, ο ενεργός άνθρακας μπορεί να χρησιμεύσει ως θεραπεία για τη διάρροια.

Πρόσφατη έρευνα σχετικά με τη χρήση ενεργού άνθρακα για τη θεραπεία της διάρροιας, οι ιατροδικαστές απέδειξαν την αποτελεσματικότητά του στην πρόληψη τοξικών βακτηρίων, καθώς και φαρμάκων από την απορρόφηση στην κυκλοφορία του αίματος, φιλτράροντάς τα μέσω των μικροσκοπικών πόρων του ενεργού άνθρακα.

Ενώ ο ενεργός άνθρακας είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη διάρροια, υπάρχουν πολλές πιθανές παρενέργειες που εξακολουθούν να τον συνοδεύουν. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερο σε σύγκριση με άλλα αντιδιαρροϊκά φάρμακα.

Ezoicαναφέρετε αυτήν τη διαφήμιση