75η επέτειος της Pippi Longstocking – Βιβλιοθήκη Κορίτσι και Βιβλιοαγόρι

75η επέτειος της Pippi Longstocking – Βιβλιοθήκη Κορίτσι και Βιβλιοαγόρι

Oktober 31, 2022 0 Von admin

Γνωρίζατε ότι έχουν περάσει 75 χρόνια από την έκδοση ενός από τα πιο δημοφιλή λογοτεχνικά προϊόντα της Σουηδίας;

Αρχικά δημιουργήθηκε για την κόρη της κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου, η Astrid Lindgren ήθελε να δημιουργήσει ένα νέο είδος γυναικείου χαρακτήρα – έναν ελεύθερο πνεύμα και με ελεύθερη σκέψη. Έτσι γεννήθηκε ένα εμβληματικό κοκκινομάλλα πρότυπο.

Να γιορτάσουμε, Oxford University Press (OUP) δημοσίευσαν μερικές πολύ όμορφες εκδόσεις πρώτου κεφαλαίου της περιπέτειας της Pippi με έργα τέχνης της αρχικής εικονογράφου, Ingrid Vang Nyman. Η τέλεια εισαγωγή στον κόσμο της Pippi για αναγνώστες ηλικίας 5+

Στις δύο πρώτες δόσεις, η Πίπη και οι γείτονές της ξετυλίγουν ληστές, επισκέπτονται το τσίρκο και ψάχνουν για σνίρκλ. Το μόνο τους πρόβλημα είναι ότι, καθώς η Pippi μόλις εφεύρε τη λέξη «snirkle», δεν έχει ιδέα τι σημαίνει. Ώρα να πάτε για κυνήγι snirkle!

Το OUP έχει επίσης επανεκδώσει μερικές από τις περιπέτειες της Pippi με εικονογραφήσεις ενός από τους αγαπημένους μου εικονογράφους – Μίνι γκρι.

Γνωρίστε την Pippi και τη μαϊμού της, τον κύριο Nilsson καθώς κάνει φίλους με τα παιδιά της διπλανής πόρτας. Με μια βαλίτσα γεμάτη χρυσάφι και χωρίς ενήλικες να της πουν τι να κάνει, η Pippi έχει τον τρόπο να κάνει τα πάντα να φαίνονται συναρπαστικά! Γίνετε μέλος της τριάδας των παιδιών καθώς πλέουν στις Νότιες Θάλασσες στο νησί όπου η Πίπη είναι σίγουρη ότι ο πατέρας της θα γίνει βασιλιάς, πηγαίνετε στο τσίρκο και αγοράστε όλα τα γλυκά στο γλυκοπωλείο.

Οι περιπέτειες του Emil είναι μια άλλη συλλογή ιστοριών που γράφτηκε από την Astrid Lindgren και επανεικονογραφήθηκε από τον Mini Grey.

Ο Εμίλ είναι ένα από τα πιο άτακτα παιδιά στον κόσμο. Είτε τρέχει την αδερφή του πάνω σε ένα κοντάρι σημαίας, είτε προσπαθεί να πιάσει έναν πανούργο αρουραίο είτε διδάσκει το κατοικίδιο γουρούνι του να παραλείπει! Ο Emil δεν θέλει να μπει σε μπελάδες – απλά δεν φαίνεται να μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του! Μια διασκεδαστική σειρά βιβλίων κεφαλαίων για τους αναγνώστες που αναπτύσσονται με αυτοπεποίθηση.

Πρώην βραβευμένος με παιδιά, Λόρεν Τσάιλντ έχει μαγευτεί από τις περιπέτειες της Pippi Longstocking από την ηλικία των οκτώ ή εννέα ετών, έτσι ενθουσιάστηκε που έφερε το σήμα κατατεθέν της εικονογραφικό στυλ σε μια όμορφη νέα έκδοση των περιπετειών της Pippi.

Σε αυτό το παραμύθι, οι αναγνώστες παρουσιάζονται σε ένα μάλλον ασυνήθιστο κοριτσάκι που ζει εντελώς μόνο του (εκτός από τον πίθηκο και το άλογό του) σε ένα κατάφυτο σπίτι που ονομάζεται Villa Villekulla. Και από εκεί ξεκινούν οι περιπέτειες…

Φαίνεται σκόπιμο να ολοκληρώσουμε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου με μια βιογραφία της ίδιας της συγγραφέα, Astrid Lindgren. Γραμμένο από Μα. Isabel Sánchez Vegaraεικονογράφηση Linzie Hunter (Παιδικά βιβλία Φράνσις Λίνκολν.)

Λατρεύω αυτή τη σειρά βιβλίων με τις εκπληκτικές εικονογραφήσεις και τις ιστορίες ζωής μερικών από τους πιο εμπνευσμένους ανθρώπους του κόσμου. Μάθετε πώς οι απαιτητικές ιστορίες στην ηλικία των τεσσάρων ετών άλλαξαν τη ζωή μιας νεαρής Astrid και πώς αργότερα στη ζωή οι απαιτήσεις της κόρης της για μια ιστορία για ένα αστείο όνομα που μόλις είχε φτιάξει οδήγησαν στη δημιουργία των ιστοριών Pippi Longstocking που αγαπάμε σήμερα !

Ελπίζω ότι αυτές οι υπέροχες ιστορίες θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τις μελλοντικές γενιές να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να φτιάξουν τους δικούς τους κανόνες.

Κορίτσι της βιβλιοθήκης.

*Ευχαριστώ πολύ τους εκδότες που μου έστειλαν αυτούς τους τίτλους για κριτική*