Above The Fold Optimization |  Γιατί είναι σημαντικό

Above The Fold Optimization | Γιατί είναι σημαντικό

Mai 1, 2023 0 Von admin

Above The Fold Optimization

Από τις πρώτες μέρες του διαδικτυακού μάρκετινγκ και της ανάπτυξης ιστοτόπων, το μάντρα παραμένει το ίδιο – να διατηρείται κάθε απαραίτητο στοιχείο, συμπεριλαμβανομένων των κουμπιών CTA, πάνω από το πάσο. Προφανώς, η συγκεκριμένη ενότητα έχει γίνει πολύτιμη πτυχή της ακίνητης περιουσίας της ιστοσελίδας. Ως εκ τούτου, δίνοντας αφορμή για πάνω από τη βελτιστοποίηση.

Πέρα από αυτό, ό,τι πέφτει κάτω από το πάσο χάνεται στο no man’s land ή στην άβυσσο της περιοχής no-scroll. Ωστόσο, από την τελευταία δεκαετία, τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά. Η πλειονότητα των χρηστών του Διαδικτύου γνωρίζει πώς να αξιοποιήσει στο έπακρο ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Επιπλέον, η διαθεσιμότητα tablet και smartphone έχει πείσει έναν μέσο χρήστη να κάνει κύλιση και σάρωση απρόσκοπτα και ατελείωτα. Σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες τάσεις, ακόμη και τα σχέδια ιστού έχουν εξελιχθεί αρκετά ώστε να ενσωματώνουν μια ποικιλία σύγχρονων πτυχών, όπως η απόκριση πολλών συσκευών, η βελτιστοποίηση για κινητά και πολλά άλλα.

Αυτό εγείρει ένα ζωτικής σημασίας ερώτημα – έχει ακόμα σημασία η πάνω από την περιοχή πτυχής; Ας μάθουμε σε αυτή την ανάρτηση. Ωστόσο, πριν από αυτό, ας καταλάβουμε λίγο περισσότερο αυτόν τον όρο.

Origin of Above the Fold:

Η επιχείρηση μιας εφημερίδας ευθύνεται για την προέλευση αυτού του όρου. Πάνω από το πάσο αναφερόταν στο περιεχόμενο της εφημερίδας που τυπώθηκε πριν από το πάσο. Κάθε φορά που εμφανίζονταν εφημερίδες στα περίπτερα, οι ζωηρές εικόνες και οι πιασάρικοι τίτλοι που δημοσιεύονταν στο επάνω μέρος τραβούσαν την προσοχή.

Αυτό έπεισε όλο και περισσότερους ανθρώπους να αγοράσουν εφημερίδες. Σταδιακά, οι εκδότες εφημερίδων συνειδητοποίησαν ότι η δημοσίευση κορυφαίων τίτλων πάνω από το πάσο τους βοήθησε να πουλήσουν περισσότερες εφημερίδες.

Αν και οι επιχειρηματικές τακτικές εξελίχθηκαν και η πλειοψηφία των ιδιοκτητών άλλαξαν τα εμπορικά σήματα τους στο Διαδίκτυο, ο όρος εξακολουθεί να διατηρεί την ύπαρξή του με χάρη. Όσον αφορά έναν ιστότοπο, πάνω από το δίπλωμα σημαίνει απλώς την ενότητα που εμφανίζεται σε μια συσκευή πριν πραγματοποιήσετε κύλιση στον ιστότοπο. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οι πληροφορίες που εμφανίζονται πάνω από το δίπλωμα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον προσανατολισμό και το μέγεθος της οθόνης.

Σημασία του Above the Fold:

Σε έναν ιστότοπο, η διάταξη και η τοποθέτηση του περιεχομένου έχουν ύψιστη σημασία. Αυτό συμβαίνει επειδή το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο επάνω μέρος τραβάει την προσοχή των επισκεπτών τη στιγμή που προσγειώνονται σε έναν ιστότοπο. Αυτή η ενότητα είναι η κύρια ακίνητη περιουσία που κερδίζει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής από τους επισκέπτες.

Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή προβολή, το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στο επάνω μέρος θα πρέπει να είναι αρκετά σημαντικό για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας. Επίσης, θα πρέπει να είναι αρκετά ελκυστικό ώστε να τραβήξει αμέσως την προσοχή των επισκεπτών και θα πρέπει να τους αναγκάσει να μάθουν περισσότερα αντί να αναπηδήσουν σε άλλο ιστότοπο.

Τούτου λεχθέντος, η τοποθέτηση διαφημίσεων σε αυτήν την ενότητα του ιστότοπου μπορεί να βελτιώσει την ορατότητα και μπορεί επίσης να δημιουργήσει περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις σε σύγκριση με τις διαφημίσεις που δημοσιεύονται στη λιγότερο δημοφιλή περιοχή του ιστότοπου.

Βελτιστοποίηση μέτρησης πάνω από το δίπλωμα:

Στην πραγματικότητα, είναι εντελώς αδύνατο να ορίσετε μια μεμονωμένη τοποθέτηση fold για τον ιστότοπό σας. Η τέλεια θέση του διπλώματος μπορεί να διαφέρει, λόγω των διαφορετικών μεγεθών οθόνης, τόσο των φορητών υπολογιστών όσο και των επιτραπέζιων υπολογιστών, των προσθηκών προγράμματος περιήγησης, των αναλύσεων οθόνης και των διαφορετικών μεγεθών tablet και τηλεφώνων.

Κατά τον καθορισμό μιας τυπικής τοποθέτησης διπλώματος, η πλειοψηφία των σχεδιαστών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η γραμμή διπλώματος πρέπει να έχει ύψος 600 pixel και πλάτος 1000 pixel. Σίγουρα, μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για κοινό συνδυασμό προγράμματος περιήγησης/οθόνης 1024 x 786 pixel, χωρίς εγκατεστημένες γραμμές εργαλείων στο επάνω μέρος και μεγιστοποιημένο πρόγραμμα περιήγησης παραθύρων.

Επιπλέον, παρακολουθώντας τα αναλυτικά στοιχεία του ιστότοπου, μπορείτε να μάθετε την πιο κοινή διάσταση οθόνης που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας. Αν και το 1024 x 768 ήταν η πιο κοινή διάσταση παραδοσιακά, υπάρχουν πολλά που κερδίζουν δημοτικότητα κάθε μέρα, όπως 320 x 568 και άλλα.

Η συσσωρευμένη χρήση μυριάδων κινητών συσκευών για περιήγηση στο Διαδίκτυο έχει περιπλέξει ακόμη περισσότερο πάνω από τη βελτιστοποίηση επεξεργάζομαι, διαδικασία. Σαν να μην αρκούσε μια ποικιλία μεγεθών οθόνης για να μπερδέψει τη διαδικασία, το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες ακόμη και το πρόγραμμα περιήγησης σε οριζόντια λειτουργία, που μετατρέπει τον παραδοσιακό σχεδιασμό της σελίδας στο πλάι, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες ταλαιπωρίες.

Καθώς οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους από διάφορες συσκευές, οι παρούσες πρακτικές σχεδίασης ιστού περιλαμβάνουν τη χρήση ενός αποκριτικού σχεδιασμού που μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε ευέλικτες τις διατάξεις, τα φύλλα στυλ και τις εικόνες.

Όταν χρησιμοποιείτε μια αποκριτική σχεδίαση, δεν χρειάζεται να διατηρείτε σταθερή διάταξη για την ιστοσελίδα σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά το περιεχόμενο συνεχίζει να ανανεώνεται, ανεξάρτητα από το μέγεθος της οθόνης. Με τις αποκριτικές ιστοσελίδες, ο ιστότοπός σας θα μπορεί να αντιδρά στο περιβάλλον στο οποίο θα περιηγηθεί.

Αν και η καλύτερη πρακτική είναι να δημοσιεύετε σημαντικό περιεχόμενο στο επάνω μέρος της σελίδας, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε πτυχή του να αναγκάζει τους επισκέπτες να κάνουν κύλιση, ώστε να μην χάνουν τίποτα διαθέσιμο στον ιστότοπο.

Αν και είναι καλή πρακτική η δημοσίευση διαφημίσεων πάνω από την περιοχή αναδίπλωσης του ιστότοπου για να αποκτήσετε μέγιστο αριθμό προβολών, ωστόσο, η απόρριψη διαφημίσεων μπορεί να έχει και ορισμένες αρνητικές επιπτώσεις. Τα τελευταία χρόνια, η Google έχει καταλήξει σε αρκετές ενημερώσεις αλγορίθμων, με σκοπό να τιμωρήσει τους ιστότοπους που τοποθετούν υπερβολικό αριθμό διαφημίσεων πάνω από το πάτωμα, με αποτέλεσμα το βασικό περιεχόμενο να απορρίπτεται.

Εάν τοποθετείτε τόνους διαφημίσεων στην κορυφή της ιστοσελίδας σας, να ξέρετε ότι αυτή η δραστηριότητα όχι μόνο θα προσφέρει κακή εμπειρία χρήστη στους επισκέπτες σας, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μείωση της επισκεψιμότητας. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Πρότυπα WordPress βελτιστοποιημένα για SEO για να διατηρήσετε μια ισορροπία μεταξύ της εμπειρίας χρήστη και του μεγιστοποιημένου αριθμού προβολών διαφημίσεων.

  • Βελτιστοποίηση τοποθέτησης διαφημίσεων και περιεχομένου:

Η βελτιστοποίηση της τοποθέτησης διαφημίσεων και περιεχομένου σε έναν ιστότοπο είναι μια περιοδική διαδικασία που περιλαμβάνει ανάλυση δεδομένων, δοκιμές και πειραματισμούς. Κατά τη βελτιστοποίηση της διάταξης, ένα από τα κύρια σημεία εκκίνησης θα πρέπει να είναι να έχετε μια ιδέα των αναλυτικών στοιχείων για την κατανόηση των δημογραφικών στοιχείων και της συμπεριφοράς των χρηστών.

Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να περιλαμβάνει την ανάλυση μιας ποικιλίας δεδομένων, όπως μεγέθη οθόνης, προγράμματα περιήγησης, τύπο συσκευής, βάθος κύλισης, ποσοστό αφοσίωσης, ποσοστό εγκατάλειψης και άλλα. Με αυτήν την ανάλυση, θα λάβετε ένα σύνολο τυπικών μετρήσεων για το πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες σας με τον ιστότοπό σας.

Μόλις τελειώσετε με τον αρχικό έλεγχο του ιστότοπου, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στη δημιουργία υποθέσεων και στη δοκιμή. Για να εκτελέσετε επαρκώς αυτήν την εργασία, μπορείτε να βρείτε ορισμένες ιδέες για την τοποθέτηση διαφημίσεων και περιεχομένου και να χρησιμοποιήσετε τη δοκιμή A/B για να ολοκληρώσετε την τοποθέτηση με βάση τη διάταξη που προτιμούν οι περισσότεροι χρήστες σας κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Και στη συνέχεια, συνδυάζοντας τα δεδομένα ανάλυσης και δοκιμών A/B, μπορείτε εύκολα να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για να δημιουργήσετε καλύτερα έσοδα και υψηλά αποτελέσματα.

Τελικές σκέψεις:

Όπως θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο μέχρι τώρα ότι η σημασία του πάνω από το διπλό σχέδιο είναι σημαντική αλλά πολύπλοκη. Έχοντας αυτό υπόψη, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τέτοιες συμβουλές που μιλούν για την τελειότητα. Βεβαίως, οι συνήθειες των χρηστών έχουν αλλάξει τρομερά την τελευταία δεκαετία.

Στο παρελθόν, λόγω της αργής ταχύτητας του Διαδικτύου και των επίπονων αργών ιστότοπων, ήταν μια κοινή πρακτική για τους περισσότερους χρήστες του Διαδικτύου να αποφεύγουν το κάτω μέρος. Ωστόσο, σήμερα, με Θέματα WordPress βελτιστοποιημένα με SEOγρήγορη φόρτωση τοποθεσιών και εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο, οι άνθρωποι δεν διστάζουν όταν πρόκειται για κύλιση του ποντικιού.

Αυτό οδήγησε στην έναρξη μινιμαλιστικών και κομψών σχεδίων που χρησιμοποιούν ολόκληρη την ακίνητη περιουσία του ιστότοπου για τη δημοσίευση βασικών πληροφοριών. Ωστόσο, αυτό δεν κάνει παρελθόν τη στρατηγική πάνω από το πάσο. Έτσι, ακόμα κι αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη στρατηγική, βεβαιωθείτε ότι διαμορφώνετε μια ισορροπία μεταξύ του θέματος και του πλαισίου. Αυτό είναι το πρωταρχικό πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε από την υπεράνω στρατηγική σας.